Klas overslaan niet altijd zo verstandig…

Steeds meer kinderen ronden de basisschool in minder dan de standaard acht jaar af en zijn dan nog geen 12 jaar, lees ik in De Telegraaf. In schooljaar 2011 verlieten nog ruim 105.000 leerlingen de school versneld, afgelopen schooljaar waren dat er 140.000. Helaas stagneert de voorsprong van een deel van deze leerlingen vervolgens in het middelbaar onderwijs. Uiteindelijk blijven ze vaker zitten en soms halen ze zelfs geen diploma. “De toename van versnellers in het basisonderwijs en de problemen in het middelbaar onderwijs komen door de inrichting van ons onderwijs”, licht onderwijskundige Casper Hulshof, verbonden aan de Universiteit Utrecht, toe.Lees het gehele artikel hier.

Lees ook:Middelbaar onderwijs leraren krijgen ruim voldoende
Lees ook:Vandaag is het dag van de leerplicht! (Niet gespijbeld?)
Lees ook:Overvolle scholen voor kinderen met gedragsstoornissen
Lees ook:Lastige kinderen stoorzender voor rest van de klas
Lees ook:Veel Nederlandse kinderen blijven zitten door slecht onderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>