Ook andere basisschoollessen mogen in Engels, Frans en Duits worden gegeven

Mijn dochter van net tien heeft al twee jaar Engels en ik moet zeggen dat ze de woordjes heel leuk oppikt. Dat schijnt bij de leeftijd te horen. En daarom krijgen basisscholen meer ruimte om hun leerlingen Engels, Duits of Frans te leren. Vanaf 1 augustus 2015 mogen zij 15 procent van hun lessen in een van deze talen geven, meldt Kinderopvangtotaal. Het hoeft niet alleen om taalles te gaan, maar ook andere lessen mogen in de vreemde taal worden gegeven, zoals gym of biologie.Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan met een voorstel hiertoe van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Doel is dat scholen meer internationaler onderwijs aan kunnen bieden, wat ouders en scholen vaak willen. Nu zijn alleen Nederlands en Fries de toegestane instructietalen. Engels is wel verplicht en scholen mogen ook Duits of Frans aanbieden, maar straks krijgen ze meer mogelijkheden om die talen in te zetten. Uit onderzoek blijkt dat kinderen een vreemde taal beter onder de knie krijgen als ze die op jongere leeftijd en spelenderwijs mee krijgen. Ze spreken de taal beter dan de kinderen die dit pas in groep 7 of 8 leren. De afgelopen jaren is een proef gehouden voor het lesgeven in een vreemde taal. Dat beviel zo goed dat alle scholen dat straks mogen. Goede zaak!

Lees ook:‘Leer kinderen al in de kleuterklas Engels’
Lees ook:Tweetalig onderwijs goed voor hersenontwikkeling kids
Lees ook:Do you speak English, todler? Kleuters leren vreemde taal
Lees ook:Kinderen tweetalig opvoeden maakt ze scheper als oudjes
Lees ook:Wist je dat je baby tweetalig is?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>