Cyberpesten: bijna iedereen in groep 7/8 heeft ermee te maken gehad

Bijna alle kinderen van groep zeven en acht van de basisschool zijn wel eens getuige geweest van pesten via internet. Ik heb het zojuist even nagevraagd bij mijn negenjarige zoon en (gelukkig) heeft hij er nog nooit mee te maken gehad. Nu zit hij natuurlijk ook nog iets onder de groep 7/8 leeftijd… Akelig hoor! En ook zo lastig tegen te gaan!Dat zoveel kinderen getuige zijn geweest van cyberpesten constateert onderzoeker Baas van de Universiteit Twente. Hij vroeg tientallen kinderen naar het zogenoemde cyberpesten. De kinderen kenden de term niet, maar ze kenden wel iemand die zich schuldig maakte aan cyberpesten, slachtoffer was of er zelf mee te maken heeft gehad. Uit het onderzoekt blijkt dat de daders zich helemaal niet bewust zijn van de gevolgen van wat zijzelf plagerijen noemen. De slachtoffers durven er hun ouders niet over te vertellen, uit angst dat ze niet meer op het internet mogen. Op school zeggen ze niets uit angst dat hun leraar het klassikaal bespreekt. De onderzoeker wil met zijn rapport het pesten bespreekbaar maken.

Lees ook:Hedendaagse kinderen doen massaal aan cyberpesten
Lees ook:Ook ouders lijden onder cyberpesten
Lees ook:Cyberpesten neemt niet af, maar juist toe
Lees ook:Pesten geeft grote kans op depressie en angstsstoornis
Lees ook:Misbruik via Internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>