Speentje voor prematuurtjes ontwikkeld

Goed nieuws voor ouders van premature kindjes. Er is een speen ontwikkeld door een verpleegkundige die zij ook kunnen gebruiken. Harriet Miller: ‘Deze slangetjes maken het onmogelijk voor baby’s om op een normale speen te sabbelen.’ Dus bedacht zij een speentje dat klein van formaat is, en dat ruimte overlaat voor alle slangetjes, zodat het kind er alsnog op kan zuigen. Het ziekenhuis onderzocht het effect van het speentje op veertien vroeggeboren baby’s, en de resultaten zijn positief: de baby’s waren minder onrustig, hadden een hoger zuurstofgehalte in het bloed en hun hartslag ging omlaag.
Goed nieuws voor ouders van premature kindjes. Er is een speen ontwikkeld door een verpleegkundige die zij ook kunnen gebruiken. Harriet Miller: ‘Deze slangetjes maken het onmogelijk voor baby’s om op een normale speen te sabbelen.’ Dus bedacht zij een speentje dat klein van formaat is, en dat ruimte overlaat voor alle slangetjes, zodat het kind er alsnog op kan zuigen. Het ziekenhuis onderzocht het effect van het speentje op veertien vroeggeboren baby’s, en de resultaten zijn positief: de baby’s waren minder onrustig, hadden een hoger zuurstofgehalte in het bloed en hun hartslag ging omlaag. Ook ouders zijn razend enthousiast: ‘Ik ben Miller heel erg dankbaar. Iemand die zo’n uitvinding bedenkt voor deze baby’s is zeer speciaal’, aldus moeder Amber Eady.

Lees ook:Speen kan wiegedood bij baby’s voorkomen
Lees ook:Houd je baby warm tijdens het inenten!
Lees ook:Nooit meer de speen van je baby kwijt…
Lees ook:De Karp-methode: Dé uitknop voor huilende baby’s
Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>