Ouders: geef je kind echt niet te snel vast voedsel!

Ik kon niet wachten tot ik mijn kinderen hun eerste hapje vast voedsel mocht geven. Wat was dat leuk! Maar ik heb me wel heel braaf gehouden aan de termijn die daar voor is vastgesteld. Toch toont nieuw onderzoek aan dat ongeveer veertig procent van de ouders hun kind eerder dan vier tot zes maanden vast voedsel geeft. Die nemen het dus helemaal niet zo nauw met de richtlijnen! Deskundigen adviseren ouders met klem om voor de leeftijd van vier tot zes maanden niet te beginnen met vast voedsel.Volgens het onderzoek is de kans dat baby’s die flesvoeding krijgen en vroeg overgaan op vast voedsel groter dan zuigelingen die borstvoeding krijgen. Kelley Scanlon van the U.S. Centers for Disease Control and Prevention en haar collega’s bestudeerden de gegevens van meer dan 1.300 moeders met baby’s.
Ze ontdekten dat veertig procent van de moeders hun baby voor een leeftijd van vier maanden al vast voedsel geeft. Ongeveer 24 procent van de moeders die borstvoeding gaf, begon te vroeg met het geven van vast voedsel. Van de moeders die flesvoeding gaven was dit 53 procent.

Een aantal redenen van moeders waren: ‘Mijn baby was oud genoeg’, ‘mijn baby leek honger te hebben’ en ‘mijn baby wilde het voedsel dat ik at’. “Gezondheidsexperts adviseren ouders om te wachten tot de leeftijd van vier maanden, omdat baby’s voor die tijd nog niet klaar zijn om vast voedsel te eten”, zegt Scanlon. Volgens Scanlon zijn er een aantal redenen waarom deskundigen dit adviseren. Zo is een vroege introductie van vast voedsel gekoppeld aan een kortere duur van borstvoeding en aan de ontwikkeling van chronische aandoeningen, zoals obesitas, coeliakie, diabetes en eczeem.

Bron: nu.nl

Lees ook:Borstvoeding goed ter voorkoming van infecties
Lees ook:Vast voedsel voor baby’s al met vier maanden geven
Lees ook:Geef je kind niet te vroeg vast voedsel en voorkom verhoogd risico op overgewicht
Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>