Huilbaby’s maken meer kapot dan je lief is

Huilbaby’s: om gek van te worden. En niet een klein beetje: het kan je zelfs je huwelijk kosten. Want uit de enquête, gehouden onder 2000 Britse ouders, bleek dat één op de drie huwelijken kapot gegaan is door het gebrek aan nachtrust. 30 procent van de gescheiden ouders gaven hun huilbaby de schuld. Het gebrek aan slaap maakt de nieuwbakken ouders prikkelbaar, waardoor beleefd met elkaar om gaan vaak ver te zoeken is. Elf procent van de ouders gaf zelfs toe wel eens net te doen alsof ze sliepen. Wanneer de baby het op een krijsen zet, mocht de partner zichzelf uit bed hijsen om de rust te laten wederkeren. De  huidige generatie ouders is gewoon niet streng genoeg, beweert psychologe Tanya Byron.  Een kind heeft regels nodig. Een gebrek daaraan leidt tot gedragsstoornissen en familieproblemen, aldus

Lees ook:70% vrouwen vindt moederschap mooier dan gedacht
Lees ook:Moeders moeten het met iets meer dan een kwartier per dag ‘eigen tijd’ doen
Lees ook:Eén op tien stellen blijft bij elkaar voor de kinderen
Lees ook:Pasgeboren baby drijft ouders een beetje uit elkaar…
Lees ook:Slaap als je zwanger bent op je linkerzijde!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>