Ouders liegen over baby’s slaapgewoonten

Een derde van de ouders liegt over de slaapgewoonten van de kinderen.  Ze zijn bang om door de omgeving als ‘slechte ouders’ bestempeld te worden, zo bleek uit een onderzoek van de website Netmums onder zo’n 1000 ouders. Bijna de helft (45,8 %) zegt dat hun baby ’s nachts nooit wakker wordt. Maar 11 % geeft toe dat ze in de nacht drie keer of vaker uit bed moeten kruipen voor hun huilende baby. Wat raar toch? Ik heb er nooit een geheim van gemaakt hoor. Waarom zou je? Als je baby wakker wordt maakt dat jou toch geen slechte ouder?Echter in werkelijkheid slaapt slechts een kwart (26 %) van de baby’s door als ze drie maanden oud zijn. Ook de kindjes van ouder dan 1 jaar worden nog ‘regelmatig’ wakker ’s nachts. Vaak worden de kleintjes ook niet alleen midden in de nacht wakker, echter een kwart is ook al wakker voor half zeven ‘s ochtends. Hierdoor krijgen de meeste ouders onvoldoende slaap. Toch liegt 62% over het aanhoudende slaaptekort en hoe ze daar mee omgaat.

 

Lees ook:Helft baby’s slaapt na drie maanden nacht door
Lees ook:Niet de hoeveelheid maar de kwaliteit van slaap nieuwbakken ouders is matig
Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Een baby kost je twee maanden slaap…
Lees ook:Baby’s liegen en bedriegen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ouders liegen over baby’s slaapgewoonten

  1. Saar

    Onzeker over je rol als aanstaande of jonge ouders? Op http://www.oudersenbaby.nl kun je terecht voor meer tips en trucs

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>