Daarom stoppen moeders vroegtijdig met borstvoeding

Wat is het toch met zoveel vrouwen: beginnen met borstvoeding, je een bepaalde periode voornemen, en dat het dan toch niet lukt? Onderzoekers volgden meer dan 3.000 zwangere vrouwen tussen 2005 en 2007 die ouder dan 18 jaar waren. 60 procent van hen was van plan hun baby’s de eerste periode na de zwangerschap borstvoeding te geven, dit schommelde van enkele weken tot enkele maanden. De meesten (85 procent) wilden dit gedurende drie maanden of langer volhouden, maar slechts 32 procent van hen slaagde hierin. De meesten stopten al na een maand, 15 procent deed dit al voordat ze het ziekenhuis verlieten. Verschillende factoren bepalen of een moeder de borstvoeding volhoudt. Ziekenhuizen spelen een belangrijke rol, dames verblijven hier maar een korte tijd, maar dit is een erg cruciale periode. Mama’s met overgewicht, die roken of die van plan waren erg lang borstvoeding te geven, hadden minder kans om hun doelen te bereiken. Ook hielden getrouwde moeders langer vol. Daarnaast bepaalt ook het tijdstip van de eerste voeding de slaagkans, daarbij geldt: hoe sneller, hoe beter. Ook degenen die geen flesjes of fopspenen kregen in het ziekenhuis hadden meer kans om lang vol te houden.

Professor Cria Perrine zegt dat de resultaten bevestigen dat ziekenhuis vrouwen moeten stimuleren borstvoeding te geven meteen nadat het kind geboren werd. Vroedvrouwen praten hier best over voordat de baby geboren is, ze moeten er tevens voor zorgen dat mama’s realistische verwachtingen hebben.

Bron: HLN

Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding
Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’
Lees ook:Borstvoeding goed ter voorkoming van infecties
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Moeders geven minder lang borstvoeding dan gepland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>