Borstvoeding voorkomt gezondheidsproblemen moeder

Moeders die minstens een jaar borstvoeding gaven, hebben 10 procent minder risico op gezondheidsproblemen als hartaanvallen, -ziekten en beroertes. Dat blijkt uit recent onderzoek. Nou nog een reden extra om het in elk geval te proberen! Het is dus beter voor je kindje én voor jou!

De wetenschappers bestudeerden 140.000 vrouwen die al hun menopauze achter de rug hadden. Daaruit bleek dat zelfs een maand lang borstvoeding geven het risico op het ontwikkelen van diabetes, hoge bloeddruk en cholesterol vermindert. Dit zijn allemaal aandoeningen die met hartziekten geassocieerd worden. De meeste deelneemsters gaven meer dan 35 jaar geleden borstvoeding. Dit onderzoek bewijst dus langetermijn gezondheidsvoordelen van de borst geven. Deze studie levert bewijs dat borstvoeding zowel goed voor de baby als de moeder is. Professor Eleanor Bimla Schwarz: “Hartaandoeningen zijn één van de voornaamste doodsoorzaken bij vrouwen. Het is dus heel belangrijk dat we weten hoe we ons hiertegen kunnen beschermen. Wetenschappers weten al jaren dat borstvoeding erg belangrijk is voor de gezondheid van baby’s, maar nu werd bewezen dat dit ook goed is voor de moeders.”

Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:20% vrouwen zeer teleurgesteld over borstvoeding
Lees ook:Recordpoging simultaan borstvoeden… (ja, echt….)
Lees ook:Borstvoeding moet wijken voor werk
Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>