Moslim-proof babyvoeding in Nederlandse winkels

Nederlandse moslimbaby's kunnen vanaf nu ook babyvoeding uit een potje eten dat volgens de wetten van de koran is bereid. Er is blijkbaar vraag naar geweest! Een Rotterdamse importeur heeft halal babyvoeding van de Engelse fabrikant Mumtaz naar ons land gehaald. Tja, waarom ook eigenlijk niet… 

"Moslimmoeders geven hun kinderen niet zomaar een potje babyvoeding, omdat het vlees niet halal (rein) is, maar ook omdat nooit zeker is of er geen stoffen zijn toegevoegd met een dierlijke oorsprong", vertelt directeur Reshard Khaudhry van de importeur Khana-Peena. In Groot-Brittannië zijn de potjes voeding voor baby's al volop te krijgen in grote supermarkten. In Nederland blijft de verkoop voorlopig beperkt tot etnische supermarkten en toko's in de grote steden.

De potjes hebben een vormgeving die veel op de traditionele babypotjes van Nutricia (Olvarit) lijkt. De grote babyvoedingfabrikanten in Nederland laten de moslimbaby tot nu toe links liggen. Niet slim, meent Kaudhry, want volgens hem bestaat er veel vraag naar babyvoeding die voldoet aan de halal-regels.

Lees ook:Halal babyvoeding in Nederlandse ziekenhuizen
Lees ook:Babyvoeding: vers of uit een potje? Weet jij het nog?
Lees ook:Babyvoeding: Laat je niet verleiden door valse claims
Lees ook:Verse babyhapjes maakt kind leniger
Lees ook:Potjesvoeding vergroot de kans op gezondheidsproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>