Baby van nog geen drie ons en slechts 22 weken oud overleeft

Een Amerikaanse baby lijkt een record te hebben gevestigd door een zwangerschapsperiode van minder dan 22 weken te hebben overleefd. Het premature meisje mag binnenkort het ziekenhuis verlaten. Dat is voor zover bekend niet eerder gebeurd. Het meisje woog bij haar geboorte nog geen 300 gram. Als ik dat vergelijk met mijn eigen kinderen van 3800 en 4050 gram, dan geloof je het bijna niet. Want ik vond die van mij al zo klein…

Het meisje dat op 24 oktober veel te vroeg werd geboren woog destijds 284 gram en was niet langer dan een balpen. De artsen in het ziekenhuis in Miami gaven geen cent voor haar overlevingskansen, maar na vier maanden in een couveuse op de afdeling intensieve zorg is dat toch gebeurd. Een wonderbaby dus!

De baby weegt op dit moment 2 kilo en staat ook de komende maanden nog onder scherp medisch toezicht. Haar ouders hebben haar Amillia genoemd, wat in het Latijn veerkrachtig een hardwerkend betekent. Een mooi verhaal!

Lees ook:Jongste baby ooit uit ziekenhuis ontslagen
Lees ook:Tweede dochter voor Nicolette van Dam
Lees ook:Bridget Maasland bevallen van zoontje Mees
Lees ook:Vrouw bevalt van megazware baby zonder pijstilling
Lees ook:Vrouw bevalt in acht maanden tijd van twee kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby van nog geen drie ons en slechts 22 weken oud overleeft

  1. Marion

    Ik hoop dat het ook in de toekomst met dit kindje goed blijft gaan…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>