Als het maar glimt: hoe mijn dochter en ik ruzie kregen om een telefoon

Mijn 2-jarige dochter Floor is in alles een meisje. Jurkjes, poppen, prinsessen, roze, drama’s, lipgloss, gelakte nageltjes en cremetjes…alles is even vrouwelijk aan mijn kleine vriendinnetje. Van winkelen wordt ze blij, nieuwe kleren maken haar gelukkig en ze kan zichzelf uren bekijken in de spiegel. Omdat ik zelf ook een echt meisjes-meisje ben, kan ik er erg van genieten. Maar vandaag hadden we een kleine botsing. Het begon toen ik haar mijn nieuwe telefoon liet zien…Ik had een prachtige vrouwen-Nokia aangeschaft. Helemaal gelukkig met mijn glimding. Terwijl de man achter de kassa het contract opstelde liet ik Floor enthousiast de telefoon zien. Haar ogen werden als schoteltjes en haar handjes strekten zich direct uit. ‘Toortje kijken.’ De schrik sloeg me om mijn hart. Nee! Nog niet aan mijn verse telefoon zitten! Pas als de eerste beschadigingen een feit zijn mag je misschien eens voelen. Maar dan ook onder toezicht! Op mijn weigering begon ze hartverscheurend te huilen. Dikke tranen liepen over haar wangen en de rode vlekken sprongen in haar nek. Tja..dit was allemaal net even iets te veel bling-bling voor de geest van een 2-jarige. En als dat je dan ook nog eens wordt geweigerd… Mijn oude exemplaar bracht geen troost. Logisch. Die had voor mij immers ook afgedaan. Hoewel de onvrede niet meteen zakte, legde ze zich er uiteindelijk bij neer. Maar ik vrees dat ik mijn nieuwe blingtelefoon heel goed in de gaten moet houden!

Lees ook:Ziek zijn met kinderen: not done!
Lees ook:Oma baart kind voor haar dochter…
Lees ook:Hoe dierendag bij ons thuis gevierd wordt…
Lees ook:Prinsessen Alexia & Floortje: van harte gefeliciteerd!
Lees ook:Zorg dat de telefoon van je kind optimaal beschermd is!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>