Ziek zijn met kinderen: not done!

Je ontkomt er als moeder niet aan: eens in de zoveel tijd lig ook jij gestrekt in bed omdat je griep, keelontsteking, buikgriep of knallende hoofdpijn hebt. Maar eigenlijk kan dat niet. Want je 24-uurs baan houdt totaal geen rekening met dergelijke ongemakken. Dit weekend was het bij mij zover… (vandaar ook een paar dagen geen tekst)

Zaterdagavond begon de ellende. Tijdens een feestje bij ons thuis begaf mijn stem het voorzichtig. De volgende dag koorts, hoofpijn, spierpijn, veeeel keelpijn en geen stem meer. Omdat mijn moeder jarig was, gingen we een dag op stap met de kinderen: Dierenpark Amersfoort. Een erg leuk park, maar niet als je beroerd bent. Met 2 Ibuprofen en later op de dag nog 2 paracetamol haalde ik 20.00 uur. Zelden zo blij geweest mijn bed te zien. De volgende dag was het niet veel beter en was mijn stem helemaal verdwenen. Mijn dochter van 2 begon een verhaal tegen me, en ik antwoorde op fluistertoon. Ze keek verbaasd, begon toen te lachen, en antwoorde mij eveneens op fluistertoon.

Gelukkig heb ik op zulke momenten mijn moeder en schoonmoeder. In Amersfoort had mijn moeder de kinderen al onder haar hoede genomen, en gisteren zorgde mijn schoonmoeder voor de kinderen.

Maar eigenlijk kan het niet, ziek zijn met kids… Toch maar eens over een griepprik nadenken!

Lees ook:Oma baart kind voor haar dochter…
Lees ook:Opa en oma zien je aankomen met de ‘handleiding voor kinderen…’
Lees ook:Dochter van zoon favoriete kleinkind van oma
Lees ook:Tekening voor mijn dochter
Lees ook:Als het maar glimt: hoe mijn dochter en ik ruzie kregen om een telefoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>