Verkleed je en krijg korting op Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. In dit kasteel neem je deel aan de nieuwe Musketiersbelevenis Code M; via spannende speurtochten doorkruis je het kasteel en leer je over de musketiers. Kom je deze herfstvakantie verkleed als musketier dan betaal je slechts de helft van de entree. Kasteel Hoensbroek is een waterburcht met meer dan veertig kasteelvertrekken. Je beklimt de middeleeuwse toren, bibbert in de kerker (waar het licht langzaam uit gaat…) en je bewondert de 18e -eeuwse balzaal. Nieuw dit jaar is de Musketiersbelevenis Code M. Je ziet échte 17e -eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels. Op het beeldscherm van een tablet ontdek je de geheimen van het kasteel (via augmented reality).

Beroemdste musketier aller tijden
De wereldberoemde musketier D’Artagnan vocht in het leger van de Franse Koning Lodewijk XIV die met zijn leger in 1673 voor de poorten van Maastricht stond en de stad veroverde op de Republiek van Willem III. D’Artagnan sneuvelt in deze strijd. In Kasteel Hoensbroek kom je erachter waarom en hoe de Franse troepen onze regio belaagden en welke gevolgen dit heeft gehad. Als je nog meer historische achtergrondinformatie wilt over de historische voorwerpen dan gebruik je de IZI Travel tour op je smartphone.

Herfstactie Kasteel Hoensbroek vraagt alle musketiers – en iedereen die zich musketier voelt – om verkleed naar Kasteel Hoensbroek te komen in de herfstvakantie (17 oktober tot en met 1 november ’15). Alle musketiers betalen slechts de helft van de entree. Eén voor allen, allen voor één!

Adres en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is elke dag open van 10.00 tot 17.30 uur. De entree bedraagt: volw. € 9,75 kids vanaf 4 jaar € 7,25. Musketiers ontvangen 50% korting in de herfstvakantie 17/10 tm. 1/11). De actie geldt niet i.c.m. andere acties.

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045-5227272, www.kasteelhoensbroek.nl

Lees ook:KinderKeukenbrigade op Kasteel de Haar tijdens herfstvakantie
Lees ook:De laatste pijl: spannend historisch boek
Lees ook:Herfstvakantie op Kasteel de Haar Utrecht
Lees ook:Bezoek eens een voorstelling in een kasteel deze vakantie!
Lees ook:Ikbenzomooi.nl presenteert nieuwe merken: Anatology en Code37

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>