Goocheltrucs leren in het Zuiderzeemuseum: Oudhollandse kermis duurt van 4 tot en met 12 juli

Goocheltrucs leren, zwieren in de zweefmolen, acrobaten, waarzeggers en een schiettent. Alle ingrediënten voor de Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn aanwezig. Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 juli vormt het buitenmuseum het decor voor verschillende gratis kermisattracties uit de jaren 1920. Voor bezoekers met een lekkere trek zijn de suikerspin- en popcornkraam natuurlijk ook aanwezig. Verder kun je allerlei Oudhollandse spelletjes doen. Zo kunnen kleine en grote krachtpatsers hun plezier op bij de Kop van Jut, en word je uitgedaagd voor het kat en muisspel, gatenkaasspel en spiegelschrijven.
Poppen, muziek en trucs
Bezoekers komen iedere dag een van de uitgenodigde straatartiesten tegen. Een poppenspeler vermaakt het publiek met Jan Klaassen, de bekendste poppenkastpop van Nederland. De acrobaat haalt de gevaarlijkste stunts uit. De goochelaar geeft een paar keer per dag zijn geheimen prijs.

Data acts:
Goochelshow             4, 5 en 7 juli
Goochelworkshop      10 en 11 juli
Poppenkastspel          6, 8 en 9 juli
Acrobaat                    12 juli

Informatie en prijzen
De kermis is net als het museum iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hoeven naast de gewoonlijke entreeprijs geen extra geld te betalen voor de kermisattracties. Behalve het entreepaviljoen en de stadsingang aan de Wierdijk kan het publiek ook gebruik maken van de dienstingang aan de Kooizandweg. Voor meer informatie kunnen bezoekers terecht op www.zuiderzeemuseum.nl.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 en 2014 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland. Leden van de ANWB riepen het museum uit tot het Leukste uitje van Noord-Holland. www.zuiderzeemuseum.nl

Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Terug naar de prehistorie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Sluit het seizoen af met de kids in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum bekijken vanuit een luchtballon
Lees ook:Kinderen tot 12 jaar gratis naar musea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>