Ga op 5 en 6 april met de kids naar het Museumweekend

Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 organiseert de Museumvereniging de 33e editie van het Museumweekend met als thema Doe een museum. Bijna 300 Nederlandse musea organiseren voor jong en oud verschillende doe-het-zelf activiteiten, waarmee zij nieuw publiek willen aanspreken. Op woensdag 2 april, in de aanloop naar het Museumweekend, is er dit jaar voor het eerst een museumdag speciaal voor kinderen: Museumkids. Leuk om met de kinderen te doen! In heel Nederland organiseren musea op 5 en 6 april verschillende doe-het-zelf evenementen. Bezoekers kan het thema Doe een museum niet ontgaan: musea kunnen alleen aan het weekend meedoen als hun bezoekers ook daadwerkelijk iets bijzonders kunnen doen.  Musea in heel Nederland organiseren ter gelegenheid van het Museumweekend speciale activiteiten. Wat is er zoal te doen? Dat staat vanaf 13 maart op museumweekend.nl. Hieronder alvast een tipje van de sluier!

Muziek op onverwachte plekken
In het Teylers Museum worden bezoekers verrast door een kwartet altviolisten van Stichting Viola Viola. Op onverwachte plekken kun je in de zalen midden in een muziekuitvoering
terechtkomen, die de beleving van het prachtige gebouw heel bijzonder maakt.

Ontmoet de Meesters uit het Mauritshuis
Tijdens een gratis rondleiding maak je kennis met de Meesters uit het Mauritshuis in het Gemeentemuseum Den Haag. De – Nederlandstalige – rondleidingen vinden plaats om 11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur en 15:30 uur.

450 paar schoenen
Op zaterdag 5 april staat de Kunsthal in het teken van de tentoonstelling S.H.O.E.S. Ruim 450 schoenen van beroemde ontwerpers zijn te zien, van victoriaanse laarzen tot aanlokkelijke muiltjes en van pumps tot futuristische creaties. Zondag 6 april is het KunsthalFAMILIEdag, met activiteiten voor jong en oud.

Thermen bezoeken voor één euro
Bezoek het Thermenmuseum voor slechts één euro tijdens het Museumweekend. Speel Romeinse spellen, bezoek de tentoonstellingen en bekijk in zes filmpjes hoe een badhuis er 2000 jaar geleden uit heeft gezien.
Gratis naar NEMO
Ook dit jaar opent NEMO de deuren gratis tijdens het
Museumweekend. Naast de vaste tentoonstellingen is er extra programmering rondom het thema Water. Ontdek de kracht van water door het maken van stuwdammen en hoe maak je van vuil water schoon drinkwater?

Lees ook:Kinderboekenmuseum krijgt eretitel Museum van de Maand
Lees ook:Hoe krijg je kinderen tot twaalf jaar nou het museum in?
Lees ook:Jongeren wel naar musea als het gratis is? Denk het niet!
Lees ook:Laat je kind een museum ‘inspecteren’
Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>