We gaan op vakantie en nemen mee…ons tablet!

We kunnen niet zonder! Deze zomer neemt 65 procent van de Nederlanders een laptop of tablet mee op vakantie. Vorig jaar was dit nog 54 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van een vakantiewebsite. Het is natuurlijk wel lekker makkelijk om de kinderen mee zoet te houden. Zou de vakantie nou juist niet een periode moeten zijn waarin je als gezin echt even nader tot elkaar komt???Vooral de tablet is populair geworden. Dit jaar neemt 44 procent een tablet mee, terwijl dit vorig jaar nog 25 procent was. Dat blijkt uit een onderzoek dat vakantiewebsite Zoover hield onder 6000 Nederlanders.  Meer dan 80 procent van de vakantievierende Nederlanders wil dan ook graag internet in de accommodatie. Driekwart van de ondervraagden houdt daar al bij het boeken rekening mee. De meerderheid wil overal op het terrein beschikking hebben over internet en 22 procent vindt alleen internet bij de receptie voldoende.
Naast elektronica zijn boeken en tijdschriften nog steeds een populair tijdverdrijf. Meer dan de helft van de ondervraagden neemt een boek of tijdschrift mee in de koffer. Bijna 44 procent neemt een puzzelboekje mee.
Ouderwetse spelletjes, een mp3 speler en een spelcomputer worden door de meeste mensen thuisgelaten. Ook dvd-spelers worden vrijwel nooit meegenomen.
Overigens blijkt uit het onderzoek dat vrouwen nog steeds degenen zijn die de koffers pakken. Bijna 60 procent van de vrouwen pakt de koffer van haar man. Ook de koffers van de kinderen worden door vrouwen gepakt. Slechts 4 procent van de vaders houdt zich daar mee bezig.

Lees ook:Snotterende kinderen schrik van de Nederlander
Lees ook:Wat kinderen écht willen voor Sinterklaas? Een iPad!
Lees ook:Taken tussen mannen en vrouwen ongelijker als de kinderen er zijn
Lees ook:Dikke kinderen de schuld van ouders!
Lees ook:Kinderen poetsen liever met de hand dan elektrisch de tanden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>