Welke Sinterklaasfilm gaat de show stelen?

We zijn nog maar amper bekomen van de nazomer of de strijd rond de Sinterklaasfilms gaat van start, lees ik zojuist op De Telegraaf.nl. Het gaat dit keer om ‘Bennie Stout – De grote film van Sinterklaas’ van Johan Nijenhuis versus Martijn van Nellestijns ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’.  Ik ben er nog helemaal niet aan toe…

 

Regisseur Martijn van Nellestijn en producent Erik-Jan Slot zetten met ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’ hun eigen traditie voort. De vierde sinterklaasfilm van het duo borduurt verder op het succes van eerdere films in de reeks, als ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’ en ‘Sinterklaas en het pakjes mysterie’. De films van Van Nellestijn staan bol van de bekende gezichten. Dit jaar schitteren onder anderen Frans Duijts, Gerard Joling, Peter van der Vorst, Jack Spijkerman, Ralf Mackenbach, Astrid Joosten en Frits Sissing in het sinterklaasavontuur. ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’ is vanaf woensdag te zien in 109 bioscopen.
Regisseur Johan Nijenhuis (Costa, SpangaS) laat zich dit jaar voor het eerst in met het genre. ‘Bennie Stout – De grote film van Sinterklaas’ is zijn reactie op de grofheid in de thriller Sint, waarmee Dick Maas vorig jaar nogal wat ophef veroorzaakte. De volgens Nijenhuis ‘grootste en duurste sinterklaasfilm ooit’ werd eind september op het Nederlands Film Festival in Utrecht uitgeroepen tot grootste publieksfilm.

Wie gaat de strijd winnen? We zullen er snel achter komen!

Lees ook:Bennie Stout: nu dan ook het boek van de film
Lees ook:Frans Bauer in Sinterklaasfilm
Lees ook:Vanmiddag live chatten met Sinterklaas op De Telegraaf
Lees ook:Film over horrorsint kwetst tere kinderziel
Lees ook:Gezocht: meisje (8-10) voor hoofdrol in ‘Foeksia de miniheks’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>