Kindertentoonstelling Graphic Design Museum

De 57e Kinderboekenweek start volgende week woensdag 5 oktober 2011 en het thema is Superhelden! – Over dapper durven zijn. Dit jaar opent het Graphic Design Museum tijdens de kinderboekenweek een actieve tentoonstelling voor kinderen van 6 tot 8 jaar (groep 3 en 4). Het boek Superheldjes van Loes Riphagen staat centraal in deze expositie. De superheldjes van Riphagen geven geen clichébeeld van de stereotype superheld. Het zijn geen grote aantrekkelijke mannen of vrouwen met torso en cape. Ook wanneer je heel erg klein bent kun je een grote held zijn. Door de humor en de speciale kijk op superhelden geven het boek en de expositie kinderen een andere kijk op heldendom.Superheldjes zijn altijd overal. Hun doel is mensen te helpen. Superheldjes veroorzaken kleine ongelukjes. Dat lijkt vervelend: je stapt in een hondendrol, je wordt gestoken door een wesp of je komt te laat op school. Maar eigenlijk is het geweldig dat de Superheldjes dit regelen, want anders…  Wat er zou gebeuren als er geen superheldjes waren, zie je in deze tentoonstelling!
Samen met de jonge bezoekers van het Graphic Design Museum proosten we met limonade en vieren we de start van de Kinderboekenweek. We gaan meteen aan de slag in een nieuwe kinderworkshop als ontwerpers.

14.00 uur Ontvangst
14.30 uur Bekijken tentoonstelling en workshop
17.00 uur Einde

Workshop tijdens de herfstvakantie.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Ontwerp een eigen superheld voor je slaapkamer! Deze superheld zorgt er voor dat jij geen nare dromen meer hebt. Maar er is nog meer: Je Superheld staat altijd voor je klaar en is een mooie versiering aan het plafond. Met behulp van een zaklamp zorgt de superheld bovendien voor hele spannende schaduwen op de muur!

Data en tijden van de kinderworkshops zijn te vinden op www.graphicdesignmuseum.com
De workshop kost € 7,50 per kind (dit is inclusief museum entree).

Lees ook:Gezocht: het meest energieke kind van Nederland
Lees ook:Nieuw boek van illustrator Prentenboek Kinderboekenweek 2013
Lees ook:Creatieve workshops voor kids in MOTI
Lees ook:35 jaar Playmobilfeest in het Museum van de Twintigste Eeuw
Lees ook:Playmobil: al vele generaties onverminderd populair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>