Gebarentolk in NTR Jeugdprogramma’s

In aanloop naar Werelddovendag op zaterdag 26 september zendt de NTR vanaf maandag 21 september een selectie van haar populairste kinderprogramma’s uit, voorzien van een gebarentolk. Het gaat om Het Zandkasteel, HoelaHoep, Huisje Boompje Beestje, Koekeloere en Sesamstraat. Jonge dove kinderen kunnen nog geen ondertitels lezen, wat bij televisiekijken een extra handicap is. Daarom heeft de NTR voor deze kinderen 25 afleveringen van haar belangrijkste titels voor jonge kinderen voorzien van een gebarentolk: Het Zandkasteel, HoelaHoep, Huisje Boompje Beestje, Koekeloere en Sesamstraat. Vijf van deze afleveringen worden in de week voorafgaand aan Werelddovendag uitgezonden op NPO Zappelin. Een primeur op televisie, want tot nu toe werd deze jonge groep kinderen nog niet bediend.

Avatar voor doven en slechthorenden
Op Werelddovendag zelf, 26 september, wordt eenmalig een speciale aflevering van Het Zandkasteel uitgezonden die in gebarentaal is vertaald door een animatiefiguur. Deze virtuele dino maakt geautomatiseerd gebaren op basis van programmascripts en neemt voor elk karakter dat spreekt een andere kleur aan. De avatar voor doven en slechthorenden is ontwikkeld in samenwerking met de NPO en TNO.

Uitzendingen
Maandag 21 september                             Koekeloere : Knip ik heb je
Dinsdag 22 september                               HoelaHoep: In de jungle
Woensdag 23 september                           Huisje Boompje Beestje: Petfles
Donderdag 24 september                           Het Zandkasteel: Brandweer
Vrijdag 25 september                                 Sesamstraat: Vragen

De vijf afleveringen met gebarentolk worden van 21 t/m 25 september om 16.00 uur ook uitgezonden op het themakanaal Zappelin Xtra. Op zaterdag 26 september zijn ze daar om 16.00 uur alle vijf achter elkaar te zien.

Alle 25 afleveringen met gebarentolk zijn te bekijken op schooltv.nl/gebarentolk

Lees ook:Google logo in teken van 40-jarig bestaan Sesamstraat
Lees ook:Burgerschap
Lees ook:Sesamstraat terug naar half zeven?
Lees ook:Zaterdag start The Voice Kids weer!
Lees ook:Sesamstraat in Madurodam: een leerzame mini-expositie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>