Dikke kinderen moeten in nieuwe realityshow dieren doden om te overleven

Een beetje sick is het wel: in Groot-Brittannië start een realityshow waarin 10 kinderen met overgewicht moeten jagen om aan voedsel te komen. In de show,  'Fat Kids Can't Hunt' , zullen de kinderen een maand lang op jacht moeten trekken door Australië met Aboriginals. Als de kinderen willen eten, zullen ze de strikte regels van de Aboriginals moeten volgen. Hoe bizar dat ouders toestemming geven hun kinderen aan dit soort freakshows mee te laten doen.De kinderen zullen niet alleen planten en fruit moeten eten, maar ze zullen zich ook moeten bezig houden met het vangen, slachten en koken van dieren die ze vinden. Ook insecten die ze aantreffen zullen ze moeten naar binnen spelen. Het is dat, of honger lijden. Zo hopen de programmamakers dat de kinderen hun vraatzucht onder controle leren te krijgen. Wat nobel van de programmamakers! Toch fijn dat zulke mensen de ellende in de wereld aan proberen te pakken.

Het programma is een creatie van -surprise!- Endemol, dat ook Big Brother uitvond. Producer Bridget Sneyd zegt hierover: 'Groot-Brittannië heeft de dikste tieners van heel Europa. Dit experiment geeft onze tieners de unieke kans om hun verstoorde relatie ten opzichte van eten achter zich te laten voor ze volwassen worden.'

Critici hebben uiteraard al hun ongenoegen laten blijken door het programma af te schilderen als 'voyeuristisch'. Het is dan ook al ver gekomen dat men kinderen gaat beginnen opvoeren als clowns om toch maar kijkcijfers te halen…

Lees ook:Bridget Maasland bevallen van zoontje Mees
Lees ook:Spaanse kids zijn het allerdikst
Lees ook:NCRV’s Babyboom filmt zwangerschapstesten
Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dikke kinderen moeten in nieuwe realityshow dieren doden om te overleven

 1. Tyler

  Yeah laat die zeurende vetzakjes maar rennen voor hun eten!

    /   Reply  / 
 2. Tamara

  niet die kinderen maar die ouders zouden ze moeten laten rennen!

    /   Reply  / 
 3. Johan

  Belachelijk naar mijn mening… sport of een dieet om af te vallen is goed, maja ‘t is amerika zullen we maar zeggen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>