Makkelijk op afstand met opa en oma ‘kletsen’: FamZoom

Hoe leuk!!!  Twee grootouders hebben een iPad-app ontwikkeld die ouders en kinderen meer tot elkaar kan brengen dan bijvoorbeeld Skype dat kan. Dat is nog eens handig! Charlie en Maria Girsch, die zes kinderen en heel veel achterkleinkinderen hebben, hebben een iPad-app gemaakt waarmee het voor ouders, kinderen of vrienden makkelijk is te communiceren. Daarbij heeft de app meer functies heeft dan bijvoorbeeld Skype. Volgens het Amerikaanse paar was laatsgenoemde software te beperkt en wilden zij meer interactie om beter te communiceren met de familie. Daarom ontwikkelden zij FamZoom. Ik vind het een geweldig initiatief!De app is volgens opa en oma kindvriendelijk. Je kunt praten, videochatten, spelletjes spelen, tekenen of winkelen. Wat er op het ene apparaat gebeurt, gebeurt onmiddellijk op het op het andere. Heel interactief dus.
Naast de motivatie om families met de app dichterbij elkaar te brengen, wil het koppel ook zieke kinderen in ziekenhuizen helpen met FamZoom. Daarvoor zijn ze een samenwerking aangegaan met het Ronald McDonald Huis om via crowdfundingsite Indiegogo een bedrag van 12.000 dollar op te halen. Hiermee willen zij iPads voor lokale McDonald Huizen in Denver en Tampa aanschaffen. Inmiddels staat de teller op 10.000 dollar. Ik zeg: daar kan nog meer bij!

De app is inmiddels ingediend en het wachten is op goedkeuring tot toelating in de App Store.

Lees ook:Hoe eten bekende Nederlanders met hun kinderen?
Lees ook:Ronald McDonald VU Kinderstad geopend door Maurits & Marilène
Lees ook:iPad als middel om ex via kinderen te bespioneren
Lees ook:McDonalds probeert kids met happy boekjes in beweging te zetten
Lees ook:Urinoirs bij McDonalds weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>