Ouders van eczeemkinderen weten zich geen raad met alle online adviezen

Eczeem is één van de meest voorkomende aandoeningen bij kinderen. Recent onderzoek wijst uit dat voor kinderen het grootste ongemak van eczeem de jeuk is (72%), gevolgd door rode plekken en droge- en schilferige huid. Om ouders te helpen met de huidproblemen van hun kinderen is er nu Eczeem.nl: het eerste online platform met tips en adviezen voor en door mensen met eczeem.
Elke ouder heeft het beste met zijn kind voor en neemt dan ook alle adviezen aan om zijn kleintje voor ongemakken en ziekten te behoeden. In het geval van eczeem blijkt dat ouders van kinderen met eczeem behoefte hebben aan informatie en graag ervaringen willen delen. Eczeem.nl is daarom opgericht om deze ouders een platform te geven om eigen ervaringen te delen, een luisterend oor te vinden en om kennis te nemen van tips die het beste aansluiten bij het type eczeem van hun kind. Bovendien is het een verzamelplek voor o.a. interessante online artikelen en tweets over eczeem.

Helaas kun je als ouder niet altijd voorkomen dat je kleintje een aandoening krijgt. Eczeem is een chronische huidaandoening waar baby’s en kinderen vaak last van hebben. Er zijn verschillende factoren die eczeem kunnen verergeren. Bij 25,6% van de kinderen worden eczeemklachten aangewakkerd door hitte. Andere veelvoorkomende boosdoeners zijn allergieën (23,6%), wasmiddelen (20,9%), spanning en stress (20,1%) en het dragen van bepaalde kledingstoffen (15,0%).

Angela heeft vroeger zelf eczeem gehad, maar is er overheen gegroeid. Nu heeft haar zoontje last van eczeem. “Als mijn zoontje jeuk en pijn heeft voel ik me vaak machteloos en schuldig. Ik vraag me continu af waar de reactie door komt. Is het de voeding, het badschuim of het wasmiddel? Ik ben er constant mee bezig en kan niet zomaar iets nieuws proberen zonder de ingrediëntenlijst eerst door te spitten! Ik ben een beetje eczeemmoe”, aldus Angela.

Ruim acht op de tien ouders verzorgt de huid van hun kind door de eczeemplekken regelmatig in te smeren, wat kinderen naast de fysieke ongemakken als het meest vervelend ervaren. Andere ongemakken voor kinderen zijn het gevoel van onzekerheid (17,3%) en de blikken van anderen (12,2%). Deze ongemakken worden vaker ervaren door kinderen in de tienerleeftijd (11-17 jaar).

Win een fotoreportage van jou en je kind
Heeft jouw kleintje ook eczeem en heb je als ervaringsdeskundige een gouden tip? Plaats deze dan op de website www.eczeem.nl en win een mooie fotoreportage. Onder de inzendingen wordt elke maand een fotoshoot weggegeven.

Lees ook:Handige website over baby’s & slapen: slaapbabyslaap.nl
Lees ook:Vliegen met een baby: het moet ook relaxed kunnen
Lees ook:Digitaal Eczeem Centrum voor kinderen geopend
Lees ook:Website De Leukste Kinderen is vernieuwd
Lees ook:Quinny zoekt stadse ouders voor goed doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>