Waar zoeken kinderen naar op de computer?

Sinds ons zoontje kan schrijven, heeft hij het internet helemaal ontdekt. En hij googlet (schrijf ik dat zo goed?) er wat op los. Zijn favoriete zoektermen? Tornado’s, vliegtuigongelukken en Michael Jackson. Maar waar zoekt de rest van de jeugd op? Enig idee? Het is voor ons uitgezocht. Waar waren kinderen het meest benieuwd naar in 2009? Hun online zoekactiviteiten vertellen veel over de onderwerpen die ouders met hun kinderen zouden moeten bespreken. Door middel van de gratis beveiligingservice speciaal voor gezinnen, OnlineFamily.Norton, heeft Symantec het afgelopen jaar informatie verzameld over de zoekactiviteiten van kinderen.
De top 3 van meest gezochte termen via de OnlineFamily.Norton bestaat in 2009 uit: YouTube, Google en Facebook. Hoewel deze websites vermakelijk en educatief zijn voor kinderen, is het de taak van ouders om duidelijk te maken welk gedrag (on)geschikt is bij het bekijken van online video’s, het zoeken van informatie en contact onderhouden via sociale netwerken.
- Michael Jackson was het afgelopen jaar de meest opgezochte beroemdheid op internet onder jonge kinderen. Tieners zochten vaker naar de Amerikaanse zangeres Taylor Swift.
- Kinderen van zeven jaar en jonger spendeerden 23% van hun zoektijd op internet naar games. Oudere kinderen steken meer energie in het vinden van muziek.
- De term ‘Sex’ staat op de vierde plaats in de lijst van kinderen ouder dan 7 jaar. Opvallend is dat kinderen, jonger dan 7 jaar, eerder zoeken met de term ‘Porno’.

Lees ook:Kinderen zoeken liever hulp op internet
Lees ook:Eindelijk rust voor kids Michael Jackson
Lees ook:Wanneer komt de Mini Playback Show nou terug?
Lees ook:Kinderen op Internet, met de webjuf
Lees ook:Online pesten kinderen minder vaak dan gedacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waar zoeken kinderen naar op de computer?

  1. corinne

    Onze dochter vond op internet een grappige site van markt4kids.Schijnt pas begonnenen te zijn.Dus een soort marktplaats maar dan gericht voor kinderen.Er zijn ook wat links erop zoals woordkasteel om spellingsoefeningen te trainen.

    Heel leuk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>