Kinderen downloaden eenvoudig games voor 18+

Het is natuurlijk te verwachten, maar goed is het niet: Jongeren kunnen redelijk makkelijk gewelddadige games downloaden die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Ouders zijn hiervan op de hoogte, maar lijken zich er weinig van aan te trekken, zo blijkt uit Nederlands onderzoek. En doen ze het neit bij jou thuis, dan is er wel weer een vriendje waar het zonder toezicht kan. Toch terug naar pimpampet?De helft van de minderjarige deelnemers downloadt spelletjes waar een leeftijdscodering van 16+ of zelfs 18+ op staat. Ouders zijn in 80 procent van de gevallen hier van op de hoogte. Uit verschillende onderzoeken bleek dat gewelddadige games bij jongeren kunnen aanzetten tot geweld. Dit komt omdat videospelletjes veel dichter bij hun leefwereld staan dan bijvoorbeeld een film voor volwassenen. Ruim 2500 Nederlanse jongeren tussen 12 en 24 jaar werden ondervraagd, meldt De Telegraaf.

Uit het onderzoek bleek ook dat een kwart van de ouders zelf ook eens een gamet. Bij jongeren ligt dit percentage op 85 procent. Meisjes zijn eerder verzot op 'The Sims', de zogenaamde 'building games'. Jongens houden vooral van schiet- en racespellen.

Lees ook:Bloedtoevoer hersenen minder tijdens spelen van games
Lees ook:Videogames toch weer niet agressie-opwekkend voor kinderen
Lees ook:Gewelddadige games zouden helemaal niet slecht zijn voor kinderen
Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games
Lees ook:Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>