Spelenderwijs letters, klanken en woorden leren met de Letterspelmat!

Kakels komt met een nieuwe, innovatieve letterspelmat waarmee kinderen vanaf 3 jaar op een leuke manier vertrouwd raken met taal, letters en klanken. Ontzettend leerzaam en tegelijkertijd goed voor urenlang speelplezier! Kakels, distributeur en groothandel van origineel speelgoed, heeft samen met een product designer en diverse basisschool leraressen de letterspelmat ontwikkelt. Een nieuw product dat leren en spelen perfect combineert. Door middel van deze speelmat leren kinderen namelijk spelenderwijs letters, woorden en klanken kennen.

Spelenderwijs de woordenschat uitbreiden
De letterspelmat geeft kinderen in de basisschoolleeftijd veel mogelijkheden om op een leuke manier met taal bezig te zijn. Aan de rand van de mat bevinden zich afbeeldingen van klankzuivere woorden, bestaande uit 3 of 4 letters. In het midden staan alle letters van het alfabet plus dubbele letters zoals ‘aa’, ‘oe’ en ‘ui’, om zo nog meer woorden te kunnen maken. Leuk daarvan is dat woorden op verschillende manieren gemaakt kunnen worden. ‘Uil’ kun je bijvoorbeeld spellen met een  ‘u’, een ‘i’ en een ‘l’, maar ook met een ‘ui’ en een ‘l’. Een andere manier is om een kind een plaatje uit de rand van de mat aan te laten wijzen. Een ander kindje moet dan dat woordje maken door met de handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. De wat oudere kinderen kunnen  de afbeeldingen op de rand van de lettermat vertalen in het Engels.

Leuk Sinterklaascadeau
De lettermat is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, al hebben kinderen vanaf 5 jaar er het meest aan. Zij zijn op school volop bezig met letters, klanken en woorden en kunnen dit thuis spelenderwijs voortzetten. Niet alleen ontzettend leuk dus, maar ook erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Bovendien is deze mat een ideaal Sinterklaascadeau waar kinderen veel plezier van hebben.

De innovatieve letterspelmat is gemaakt van sterk maar lichtgewicht materiaal, kan gewassen worden en is goedgekeurd volgens CE EN71. Webwinkel www.trendyspeelgoed.nl is het eerste verkooppunt waar deze speelmat verkrijgbaar is. De mat kost €24,95.

Over Kakels
Kakels is fabrikant en distributeur van originele kinderproducten. Het aanbod bestaat uit leuk speelgoed dat door Kakels zelf ontworpen of geïmporteerd wordt. Deze producten zijn uitsluitend in winkels in de BeNeLux verkrijgbaar. Merken die Kakels voert zijn onder andere Angel Sand, Buddha Board, Calafant, Orange Elephant en Soap Art.

Lees ook:Angel Sand: bouw in huis een zandkasteel dat licht geeft in het donker
Lees ook:5 misvattingen over kinderen met dyslexie
Lees ook:Computerprogramma helpt dyslectische kinderen
Lees ook:Lezen doet veel voor de toekomst van een kind
Lees ook:Lezende kinderen scoren later beter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>