Kinderen worden liever bioloog dan de nieuwe Doutzen

Veel kleine kinderen hebben al grote praatjes over wat ze later willen worden. Omdat PLAYMOBIL reuze benieuwd is naar deze toekomstwensen, gingen ze op onderzoek uit. Wat blijkt? Ondanks tal van nieuwe beroepen zoals model, blogger en webdesigner, weegt er niets op tegen het simpele verlangen om later ‘iets met dieren’ te doen. Uit onderzoek onder meer dan 1.200 kinderen tussen de 4 en 8 jaar blijkt dat zij later graag met dieren willen werken. Bij zowel meisjes als jongens is dit populair (15%). Eigen suggesties zijn onder andere dolfijnentrainer, bioloog en manege-eigenaar. Ook beroepen die kleintjes in het dagelijks leven kunnen tegenkomen, zoals politieagent (13%) of juf / meester (11%), zijn geliefd. Opvallend is dat kinderen totaal niet bezig zijn met uiterlijke vertoning. Model (1%) of acteur/ actrice willen ze niet worden (3%). Maar ‘beroemd worden’ wil bijna de helft van de ondervraagden (44%). Een opvallende uitkomst, gezien het zijn van model of acteur/ actrice vaak gekoppeld wordt aan roem. Eén op de drie ondervraagde kindjes wordt liever topsporter dan dat ze een gewoon beroep hebben. Toch een mogelijkheid om een fanbase op te bouwen. Meisjes gaan het liefst aan het werk als professioneel danseres (12%) en jongetjes als profvoetballer (21%).
Gelukkig hoeven de kleintjes nog niet de arbeidsmarkt te bestormen. Ze hebben ruim de tijd om eindeloos te ontdekken en te fantaseren over hun mogelijke loopbaan. Wellicht kunnen de PLAYMOBIL thema’s ruimtevaart (astronaut), kinderziekenhuis (dokter) en Super 4 (superheld) de kinderen op nieuwe gedachten brengen.

Het PLAYMOBIL kinderziekenhuis, de PLAYMOBIL ruimtevaart speelset en de Super 4 speelset liggen eind augustus in de winkels. Deze speelsets zijn te verkrijgen vanaf € 4,99.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Bobo (Blink uitgevers). In totaal zijn er 1.755 kinderen ondervraagd waarvan 70% tussen de 4 en 8 jaar is. Verdeling sekse: jongens 56%, meisjes 44%. Verdeling leeftijdscategorieën: 4 jaar – 11%, 5 jaar – 23%, 6 jaar – 22%, 7 jaar – 25%, 8 jaar – 19%.
PLAYMOBIL inspireert kinderen hun eigen avonturen te creëren en hun fantasie de vrije loop te laten. De essentie van PLAYMOBIL is de speelfiguur van 7,5cm groot met beweeglijke ledematen, handen met een grijpfunctie die bijpassende accessoires kunnen vasthouden en een rond, draaibaar hoofd met vrolijk gezicht. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden.

Lees ook:PLAYMOBIL fantasie komt tot leven in ‘Super 4’
Lees ook:Koningspaar in Playmobil uitvoering!
Lees ook:Playmobil: al vele generaties onverminderd populair
Lees ook:PLAYMOBIL lanceert uniek koningskoppel
Lees ook:Playmobil als kerstcadeau?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>