Voorkom verdrinking met de juiste zwemband

4671In het waterrijke Nederland is het bijna vanzelfsprekend te zorgen dat je kind goed kan zwemmen. De eerste stap daarin is dat het zich prettig voelt in het water en nare ervaringen horen daar niet bij. Aandacht voor veiligheid is belangrijk en de juiste zwemband maakt daar onderdeel van uit.

Welke zwemband is veilig?
Je kunt de meest kwalitatieve zwemband aanschaffen die je wilt: alleen een echt reddingsvest biedt volledige bescherming tegen verdrinking. Zorg er daarom voor dat je sowieso altijd toezicht houdt wanneer je kind jonger is dan 7 jaar, ook wanneer het wel kan zwemmen. Wanneer je een kind dat niet kan zwemmen bovendien uitrust met een paar zwembandjes of zwemvleugels, begeeft hij of zij zich veilig in het water. Je kind kan zo volop genieten van het gevoel van gewichtsloosheid dat water geeft. Van waterpret is dan, zowel voor jou als je kind, in alle opzichten sprake.

De juiste zwemband baby
“Jong geleerd, is oud gedaan” en het is dan ook niet voor niets dat babyzwemmen populair is. Ook wanneer je zelf met je baby naar het zwembad gaat, kun je je kleintje volop van het water laten genieten. Voor de allerkleinsten kun je een zwemband baby aanschaffen, eigenlijk een soort drijvend zitje. Zwemvleugels kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje kan kruipen en wat kracht in de armpjes heeft. Een richtlijn is daarbij een leeftijd van circa 1 jaar en een gewicht van minimaal 9 kilo aan te houden.

Zwembanden voor kinderen vanaf 3 jaar
Zeker wanneer je kind nog niet of niet goed kan zwemmen, is een zwemband of zwemring een middel dat je vooral als speelgoed moet beschouwen. Zwembandjes rondom de bovenarmpjes, ook wel zwemvleugels genoemd, zorgen dat je kind blijft drijven en bieden bij het zwemmen de meeste veiligheid. Er zijn varianten voor baby’s tot 2 jaar, voor kinderen van 3 tot 6 jaar en voor oudere kinderen tot 12 jaar. Gekozen in een zichtbare, felle kleur, laat je je kind daarmee zo veilig in het water gaan en voorkom je verdrinking.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>