Barbie verliest het in Amerika van…Frozen!

Barbie is van haar troon gevallen. Ze was in de Verenigde Staten elf jaar lang het populairste kerstcadeau voor meisjes. Maar dit jaar is echter het speelgoed dat is gebaseerd op de Disney-film Frozen het populairst. Terecht. Frozen is ook echt fantastisch!!! Ongeveer 20 procent van de Amerikaanse ouders is van plan om speelgoed van de film Frozen aan te schaffen, zo heeft de Amerikaanse National Retail Federation berekend. Zo’n 16 procent van de ouders overweegt speelgoed van Barbie aan te schaffen. Het onderzoek wordt voor het elfde jaar gehouden en het is voor het eerst dat Barbie niet op de eerste plaats staat.
De film Frozen, die in November 2013 in de bioscopen kwam, heeft inmiddels wereldwijd bijna 1 miljard euro opgebracht en is daarmee de meest succesvolle animatiefilm aller tijden. Van de soundtrack zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht.  Barbie ligt al enige tijd onder vuur. Zo zou de pop door haar onwaarschijnlijk slanke figuur een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van meisjes.
Eerder deze maand verscheen een boekje over Barbie dat eveneens veel kritiek kreeg, omdat Barbie in het verhaal hulp van haar mannelijke vrienden nodig had om met een computer te werken. Het boek is inmiddels uit de handel gehaald.
Bij Amerikaanse meisjes blijven ook poppen, Lego, kleding en My Little Pony populair. Voor jongens blijft in de Verenigde Staten Lego het meest populaire kerstcadeau, gevolg door speelgoedauto’s en computerspelletjes.

Lees ook:Fifty Shades of Grey maakt jongensnaam Christian populair
Lees ook:Doe de Frozen-quiz met je kinderen!
Lees ook:Barbie toont meisjes aan dat ze ook zonder man kunnen
Lees ook:Laat jij je kind met deze ordinaire barbie spelen?
Lees ook:Happy Meal-cadeautjes lopen gevaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>