Toppunt van schaamte voor pubers: dansende ouders

Gemiddeld sta je vanaf je 11e te boek als puber. Over wat dat betekent zijn hele bibliotheken volgeschreven. Door volwassenen. Er is nu een heel bijzondere Libelle over volgeschreven. Grotendeels door 15 pubers die onder andere puberproblemen oplossen. En de grote Libelle PUBER enquête werpt een verhelderend licht op een aantal typische puber/ouder issues. De PUBER Libelle verschijnt op 6 maart. OH… DIE PUBERS! ‘Seminars, studies, wetenschappers, workshops… hele hulptroepen worden aangerukt om ons uit te leggen hoe we met pubers om moeten gaan. Heel handig! Iedereen en alles bemoeit zich ermee en de hele wereld kan er over meepraten. Het gekke is: pubers zelf worden eigenlijk nooit gevraagd hoe zij erover denken. In de kerstvakantie zat de redactie daarom bomvol piepjonge mensen. Ze leverden ideeën, teksten, verhalen en commentaar voor deze puber-Libelle en het werd een oergezellige dag. Ik vond het bijna jammer dat mijn puberteit allang voorbij is.’ Aldus hoofdredacteur Franska Stuy in haar voorwoord.

De grote Libelle PUBER enquête

In de grote Libelle PUBER enquête komt een aantal kenmerkende puber/ouder onderwerpen aan bod. Maken pubers nou echt zo vaak ruzie met hun ouders? Waarom jatten pubers weleens? Wat vinden pubers van hun ouders en waarom schamen ze zich? Hoe vaak liegen pubers en waarover?

‘Ouders zijn te gênant voor woorden.’
46% van de pubers zegt zich voor zijn ouders te schamen.

De Schaamte Top 3:

1. Ouders die dansen
2. Ouders die op school hun puber zoenen
3. Ouders die elkaar zoenen

‘Dat pubers niet alles aan hun ouders vertellen is een gegeven’
Echt liegen doet 60% weleens
31% liegt over slechte cijfers
12% houdt geheim dat ze weleens drugs gebruiken 10% vertelt niet dat ze worden gepest
13% heeft sex gehad zonder dat de ouders het weten

SUPER PUBERS
Het zijn misschien geen wonderkinderen, maar wel SUPER PUBERS. Maak kennis met tijdschriftenmaker Max (16), die jarenlang hoofdredacteur was van zijn eigen tijdschrift Maxx Magazine en nu bezig is met een nieuw bladenconcept dat hij Maximum heeft gedoopt. Max interviewde voor de PUBER Libelle ook 5 andere SUPER PUBERS. Zoals schrijfster Annemiek die op haar 10e met schrijven begon en binnenkort haar tweede fantasy kinderboek publiceert. En Thymo (14), die al een volwassen ondernemer is en met zijn eigen bedrijf iTupt apps ontwikkelt.

BRIEVEN AAN PUBERS
Drie BN’ers schreven een openhartige brief aan hun pubers… en de pubers schreven terug.
Storm en Splinter Chabot (zonen van Bart) – ‘Jij was zelf vroeger behoorlijk wild, met Herman Brood bijvoorbeeld, maar voor ons ben je best streng.’
Bo de Munk (dochter van Danny) – ‘Pap, ik ga liever met jou shoppen dan met mama. Eigenlijk ben je net een vrouw.’
Moon Durlacher (dochter van Jessica) – ‘Veel tieners jammeren elke dag over hun vreselijke moeder. Ik zit er dan maar stilletjes bij.’

Lees ook:Als je tiener diabetes ontkent… Website voor ouders
Lees ook:Pubers kosten ouders GOUD geld!
Lees ook:We straffen onze pubers amper als ze lastig zijn
Lees ook:Pubers ruilen weer van gezin in Puberruil
Lees ook:Eindeloos creatief met Beados Super Studio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>