Vanaf 14 jaar krijgen kinderen ‘pubergesprek’ met arts

Alle Nederlandse kinderen vanaf 14 jaar in het voortgezet onderwijs moeten vanaf volgend jaar een gesprek krijgen met een arts of verpleegkundige. Een belangrijk onderwerp is dan het risico van overgewicht, maar ook andere problemen zoals pesten of eenzaamheid kunnen aan bod komen. Ook kunnen de leerlingen informatie krijgen over veilig vrijen en de gevaren van alcohol en drugs. Ik vind het een zeer goede zaak! De vraag is alleen of het wat uit zal gaan maken, maar niet geschoten is altijd mis.Het ‘pubergesprek’ is een onderdeel van een actieplan dat minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (beiden Volksgezondheid) maandag presenteren met als doel de gezondheid van de jeugd te verbeteren. Voor de plannen is in totaal 26 miljoen euro beschikbaar door het onlangs gesloten begrotingsakkoord. Een puberspreekuur op school is al langer een wens van de Tweede Kamer.
Verder gaat er geld naar onder meer lesmateriaal over gezonde voeding, aandacht voor gezonde traktaties en gezond voedsel op scholen. Voor veilig en verantwoord sporten en bewegen is 2 miljoen euro extra. Betere informatievoorziening via Centra voor Jeugd en Gezin over een gezonde leefstijl krijgt 1 miljoen euro extra.

Lees ook:Yes! Vijf dagen ouderschapsverlof voor alle papa’s!
Lees ook:Extra geld voor grote steden en vroegsignalering
Lees ook:75 euro meer kindgebondenbudget voor tweede kind
Lees ook:Regering blijft van kinderbijslag af!
Lees ook:Verloskundigen in slechte wijken krijgen extra geld voor beveiliging

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vanaf 14 jaar krijgen kinderen ‘pubergesprek’ met arts

  1. Linda van Doorn

    Zeker een goede zaak, maar naar mijn idee toch iets te laat. Volgens mij zijn de effecten bij een 12-jarige groter dan bij een 14-jarige. Een 12-jarige is makkelijker te beïnvloeden en staat nog meer open voor de suggesties en goede raad van derden. gr. linda

      /   Reply  / 
  2. Annemarie

    14 is wel wat laat, ze beginnen tegenwoordig al met negen te prepuberen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>