Kwart tieners heeft gehoorschade door MP-3 speler

Heb jij een tiener thuis die alleen maar met oordopjes in de oren zit? iPod loeihard aan? Probeer hem of haar echt aan het verstand te brengen dat het gevaarlijk is. Want een op de vier tieners loopt risico op een gehoorbeschadiging door langdurig luisteren naar hun mp3-speler. 80 procent van de onderzochte tieners bleek hun mp3-speler regelmatig te gebruiken. 21 procent luistert dagelijks 1 tot 4 uur, 8 procent zelfs meer dan 4 uur achter elkaar. In combinatie met het gemeten volume, loopt een op de vier tieners hierdoor een groot risico op gehoorverlies.  Gehoorverlies als gevolg van langdurig te harde muziek beluisteren is een sluipend proces. Je merkt niet meteen dat je dover wordt. Tieners die nu continu hun mp3-spelers aan hebben staan, merken mogelijk als ze 30-40 jaar zijn dat hun gehoor achteruit gaat: veel eerder dus dan bij eerdere generaties.

Lees ook:Gehoorschade door MP-3 spelers laat jongeren koud
Lees ook:MP-3 spelers beschadigen op grote schaal het gehoor van de jeugd
Lees ook:20% van alle kinderen heeft slecht gehoor
Lees ook:Kinderen gek op de radio
Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>