Spijbelende kinderen hebben eerder seks..

Kinderen die het op school of thuis niet goed stellen, grijpen sneller naar alcohol of seks, lees ik net op HLN. Schoolzieke kinderen riskeren 2,5 keer meer om al op zeer jonge leeftijd een seksuele relatie te hebben. Ja, zo komt het spijbelen van je kind toch ineens weer in een totaal ander daglicht te staan he?Een studie aan de Liverpool John Moores University leert dat alcohol en seks bij jongeren hand in hand gaan. Hoe sneller een kind alcohol gebruikt, hoe sneller hij of zij het bed induikt. De onderzoekers achterhaalden dat de link sterk in relatie met het schoolleven en de thuissituatie staat. Kinderen die schoolziek zijn, riskeren 2,5 keer meer om al een seksuele relatie te hebben.  Schoolmoeheid voorspelt ook een groter alcoholgebruik.
Omdat deze kinderen zowel thuis als op school weinig educatieve ondersteuning krijgen, riskeren ze sneller seksueel overdraagbare aandoeningen of ongewenste zwangerschappen op te lopen. Ook de kans op een ongeval vergroot.  Volgens de onderzoekers verdienen deze jongeren extra aandacht omdat de conventionele routes door school of ouders niet werken.

Lees ook:Seksuele voorlichting aan kinderen? Niet in Amerika!
Lees ook:Seksuele voorlichting? Dat doet de school maar!
Lees ook:Weer een reden om niet zwanger te drinken
Lees ook:Ouders geen idee van seksleven kind
Lees ook:Jeugd slaat drank in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>