TMF op vingers getikt door Onderwijsbond

Muziekzender TMF gaat een geruchtmakende onderwijsactie aanpassen na kritiek van Tweede Kamerleden en de CNV Onderwijsbond. Scholieren werden opgeroepen filmpjes te sturen naar de website www.kijkditnou.nl. In die producties moest te zien zijn hoe medescholieren de klas uit werden gestuurd door leraren. TMF wilde op deze manier in kaart brengen hoe vaak leerlingen de klas uit moeten. Terecht of onterecht. Het filmpje met de meeste stemmen werd een „vette laptop” in het vooruitzicht gesteld. Lastig hier iets over te zeggen hoor… Als ouder kan ik me de weerstand wel voorstellen. Maar ik had zo'n actei als schoolgaande tiener BIJZONDER gewaardeerd!

Als gevolg van een „communicatiefout” kan volgens de zegsvrouw het beeld zijn ontstaan dat leerlingen worden opgeroepen leraren te treiteren om zo uiteindelijk voor een draagbare computer in aanmerking te komen. Dat was niet de bedoeling. Filmpjes kunnen daarom niet meer worden ingestuurd en de computer is niet langer te winnen. TMF is nog wel benieuwd hoe vaak het wegsturen uit de klas gebeurt. Leerlingen kunnen dat mailen, waarna de zender aan het eind van het schooljaar de score bekendmaakt. Filmpjes daarover neemt het tv-station niet in behandeling. Via het webadres kunnen scholieren ook nog laten weten wie ze de lekkerste leraar, lerares en medeleerling vinden op hun school.

Lees ook:Etnisch gemengde scholen presteren slechter
Lees ook:Middelbaar onderwijs leraren krijgen ruim voldoende
Lees ook:Kinderen wel degelijk gewelddadiger door computerspelletjes
Lees ook:iPad om rugproblemen bij schoolkinderen te voorkomen
Lees ook:Hoogbegaafdde kids komen aandacht tekort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>