Is een iPad voor peuters gelijk aan kindermishandeling?

Ik vind het een beetje ver gaan wat de Britse psycholoog Dr. Richard House stelt: “Kinderen onder de twee jaar een iPad geven is vergelijkbaar met kindermishandeling omdat de op het scherm getoonde digitale wereld hun kijk op werkelijkheid kan vervormen.” Door jonge kinderen gebruik te laten maken van slimme apparaten speel je volgens House Russische roulette met hun ontwikkeling. “Om kinderen in verwarring te brengen wanneer ze nog nauwelijks greep hebben op deze wereld, door ze kennis te laten maken met virtuele techno-magische werelden, is absoluut een absurde omkering van de natuurlijke orde der dingen”, zo laat House weten aan Nursery World.
Hij wijst er op dat de virtuele wereld ook volwassenen in de war kan brengen en dat dit nog in veel grotere mate geldt voor jonge kinderen waarvan de hersenen zich nog in zeer vroeg ontwikkelingsstadium bevinden. House is de oprichter van de Early Childhood Action, een organisatie die campagne voert tegen ouders die jonge kinderen toestaan te spelen met digitale apparatuur met aanraakschermen.

Lees ook:Mediadiploma moet kinderen wijzer maken in de online wereld
Lees ook:The House of Anubis scoort flink in Amerika
Lees ook:Langere mensen krijgen meer kinderen…
Lees ook:Friese kinderen krijgen digitale schoolkrant
Lees ook:Peuters en kleuters massaal met computer, laptop of iPad bezig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>