Autostoeltje kopen? Hier let je op!

Als het gaat om kinderen in de auto, dan staat veiligheid natuurlijk voorop. Dat geldt helemaal voor hele kleine kinderen. Een veilig autostoeltje is daarin onmisbaar. Welk autostoeltje het beste is, hangt van verschillende zaken af, waaronder de leeftijd en het gewicht van het kindje. Wij hebben een aantal belangrijke aandachtspunten voor het kopen van een autostoeltje op een rijtje gezet. Autostoeltjes voor baby’s bieden een andere ondersteuning dan autostoeltjes voor oudere kinderen. Het is belangrijk bij het kiezen uit te gaan van de leeftijd van je kind. Een autostoeltje is één van die dingen die je beter niet op de groei kunt kopen. Grofweg kunnen autostoeltjes verdeeld worden in drie categorieën: stoeltjes voor baby’s van 0-12 maanden tot een gewicht van 13 kilo, kinderen van 9 maanden tot 3,5 jaar met een gewicht tussen de 9 en 18 kilo en stoeltjes voor kinderen van tussen de 3,5 en 12 jaar oud, met een gewicht tussen de 15 en 36 kilo. De autostoeltjes zijn respectievelijk verdeeld in de groepen 0+, 1 en 2/3.
Bij het kiezen van het juiste autostoeltje is het handig om de verschillende opties te bekijken. Sommige stoeltjes bieden de mogelijkheid om de bekleding te verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een autostoeltje met een verstelbare hoofdsteun, een verstelbare rugleuning, zijwaartse bescherming en een speciale slaapstand. De opties hangen af van de categorie waarin het stoeltje valt. Des te ouder de kinderen in het stoeltje, des te meer opties er over het algemeen in zitten. Dit geldt natuurlijk ook voor de autostoeltjes van Wipstoeltje.com.

Bevestiging

Tegenwoordig kunnen veel autostoeltjes vast worden gezet door middel van isofix-bevestiging. Niet alle auto’s zijn hier echter mee uitgerust. Bekijk of je auto beschikt over deze aansluitingspunten en houd daar rekening mee bij het aanschaffen van een autostoeltje. Isofix-bevestiging is gemakkelijk, veilig en snel en heeft dus wat voordelen ten opzichte van de ‘ouderwetse’ bevestiging, waarvoor over het algemeen wat meer handelingen verricht moeten worden. Dit maakt autostoeltjes met isofix-bevestiging bijvoorbeeld ook extra geschikt voor ouders die meerdere auto’s gebruiken en het stoeltje regelmatig moeten verplaatsen.

Nieuw of tweedehands?

Autostoeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het kan aantrekkelijk lijken om een stoeltje tweedehands te kopen. In dat geval moet je er echter wel helemaal zeker van zijn dat er nog nooit een ongeluk mee is gebeurd. In dat geval kan het stoeltje namelijk niet helemaal veilig meer zijn. Daarnaast is het natuurlijk altijd belangrijk om te controleren of het stoeltje goedgekeurd is volgens het ECE-reglement 44/03 of 44/04. Dat geeft aan of het autostoeltje voldoet aan alle eisen die vanuit Europa worden gesteld aan autostoeltjes. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van je kind, maar ook prettig voor jezelf: het gebruik van een ongeschikt of niet goedgekeurd stoeltje kan je namelijk een stevige boete opleveren!

Lees ook:Fashionable kinderfauteuils van KidZ ImpulZ
Lees ook:ANWB test 28 autostoeltjes; vijf stoelen scoren slecht
Lees ook:Intensief gebruik autostoeltjes voor baby’s gevaarlijk
Lees ook:Zo reis je veilig met een kind in de auto
Lees ook:Nuna introduceert eerste I-size autostoel, 360 graden draaiend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>