Nee…kinderen leren geen nieuwe woorden door televisie

Jammer: Educatieve televisieprogramma’s helpen kinderen niet bij het leren van nieuwe woorden, dat is gebleken uit Amerikaans onderzoek. Het is gebleken dat interactieve communicatie belangrijk is bij de taalontwikkeling van peuters.Om na te gaan welke methode het beste is om nieuwe woorden te leren, verdeelden onderzoekers 36 tweejarige peuters in drie verschillende groepen. De eerste groep had enkel rechtstreekse conversaties, de tweede communiceerde via videochat, zoals bijvoorbeeld Skype, en de derde groep keek naar een educatief televisieprogramma.Daaruit bleek dat de kinderen enkel nieuwe woorden leerden via de eerste en tweede methode. “Een taal leren via een televisieprogramma blijkt moeilijker te zijn omdat er geen sociale interactie is”, aldus onderzoekster Kathy Hirsh-Pasek van de Temple University in Philadelphia. “Je kinderen voor een scherm zetten, bevordert hun taalontwikkeling dus niet.”

Lees ook:DVD’s als Baby Einstein kunnen ontwikkeling verstoren
Lees ook:Baby’s leren al ‘praten’ vanaf de geboorte
Lees ook:Engelse kinderen hebben het flink lastiger met taal dan Nederlandse kids
Lees ook:‘Leer kinderen al in de kleuterklas Engels’
Lees ook:Baby’s kunnen in je buik al woorden ‘leren’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nee…kinderen leren geen nieuwe woorden door televisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>