Laatpraters groeien net normaal op als andere kids

Geen paniek bij peuters die laat beginnen met praten! Zij hebben net zoveel kans om zich normaal te ontwikkelen als kinderen die al vroeg hun eerste woordjes spreken, zo blijkt uit onderzoek van Telethon Institute for Child Health Research in Perth onder 1387 kinderen. De onderzoekers analyseerden de resultaten van de langlopende Raine Study. De kinderen werden van hun tweede tot hun zeventiende levensjaar gevolgd. De Australische wetenschappers concludeerden dat kinderen die pas laat beginnen met praten, op tweejarige leeftijd gedragsproblemen vertonen. Maar die problematiek zou niet doorzetten. Van de 1387 kinderen bleken 1245 kinderen goed te kunnen praten op tweejarige leeftijd (50 woordjes), terwijl 142 kinderen (9,9%) geclassificeerd werden als ‘laatpraters’.

Lees ook:Tekenen obesitas al zichtbaar bij peuter
Lees ook:Laat peuters niet teveel tv kijken: het levert gedragsproblemen op
Lees ook:Je kind is al met 18 maanden wiskundig bezig!
Lees ook:Liegende kids worden later hartstikke succesvol
Lees ook:Lastige baby’s worden later tirannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>