Lastige etertjes, wat doe je ermee?

Onze dochter van tweeënhalf is een lastige eter. Op zich lust ze veel, maar het probleem is dat als ze niet wil, ze gewoon niet eet. Dus negeren wij haar keer op keer aan tafel, want (volgens de bekende tv-nanny's) is aandacht schenken aan slecht eetgedrag precies wat het kind wil bereiken. Maar ja, dan ligt je kind dus zonder eten op bed… En hoe wenselijk is dat?

Omdat ik vast niet de enige moeder ben met dit toch wel redelijk irritante probleem, wil ik hieronder de ruimte laten om tips te geven om je kinderen beter te laten eten.

Iemand nog hét ultieme idee? Zo niet, gebruik dan de ruimte om je frustratie over je slechte etertje te uiten!  

Lees ook:Uit eten met je kinderen: waar doe je dat nou het best?
Lees ook:Streng
Lees ook:Krijsende kleuters moet je aanpakken!
Lees ook:Ernst, Bobbie En De Rest Kookboek wint prijs
Lees ook:Restaurants met een hoog kindvriendelijkheidsgehalte

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lastige etertjes, wat doe je ermee?

 1. Marion

  Ik ben er mee gestopt. Ons zoontje (nu 3 jaar) is nooit een grote eter geweest en zal dit waarschijnlijk ook niet worden. We hebben echt van alles geprobeerd, spelletjes, voorlezen tijdens het eten, je blijft zitten tot je bord leeg is, etc… Maar als hij niet meer wil, dan wil hij gewoon niet meer.
  Nu heb ik het los gelaten en ik ga er vanuit dat de natuur (dus ook het onbewuste van een peuter) zelf heel goed weet wat (en hoeveel) hij wil. De ene dat gaat zijn warme maaltijd er helemaal in en dan weer twee dagen voor helft.
  Het is alleen niet zo dat als hij (in mijn ogen) niet zo goed heeft gegeten, hij dan ook niet een snoepje of koekje na zijn eten nog krijgt.
  Succes.

    /   Reply  / 
 2. michelle

  hier maak ik vaak quiche (noemen we taart ) groeteflappen (bladerdeeg met groente er in ) vegetarische loempias en die dingen gaan er allemaal goed in ook dora pasta van honig met spinazie en spek wordt hier van gesmult en als toetje altijd fruit

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>