Conferentie over het leervermogen van jonge kinderen

Peuters en kleuters doen hun ouders en de omgeving vaak versteld staan met wat ze allemaal niet kunnen of begrijpen. Ze blijken een kei in logisch denken, het herkennen van patronen en niet te vergeten: ze sprankelen in hun verwondering om en nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Hoe kunnen we deze talenten in beeld brengen, behouden en ontwikkelen in plaats van ze te laten wegkwijnen? Daarover gaat het Programma TalentenKracht. Op woensdag 14 februari 2007 organiseert TalentenKracht een conferentie in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

 

De conferentie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van jonge kinderen, met name voor begeleiders van crèches, kinderdagverblijven, BSO, leerkrachten basisonderwijs en niet in de laatste plaats ouders. Wetenschappers ontmoeten de ouders en verzorgers om te praten over de jonge onderzoekers die kinderen in de leeftijd van 3-5 jaar vaak zijn. Ook ‘praatjesmaker’ Jochem van Gelder zal een bijdrage aan deze dag leveren.

Deelname is gratis. Deelnemers moeten zich wel aanmelden via de website www.talentenkracht.nl. Het maximum aantal deelnemers is 250 personen, inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst.

 

Lees ook:Nederlandse scholier scoort op International Wiskunde Olympiade
Lees ook:Uitmarkt heeft met Uitmarkt Junior extra oog voor kinderen
Lees ook:WAT? 75% van onze kinderen loopt zonnebrand op!
Lees ook:Laatpraters groeien net normaal op als andere kids
Lees ook:Doe je voldoende om je kind geen pester te laten zijn?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>