De peuterjaren

1,2,3 de peuterjaren gaat ervan uit dat kinderen in hun peuterjaren zichzelf en de wereld leren kennen. Wat zij leren zal dan ook effect hebben op de rest van hun leven. Hoe kun je als ouder of opvoeder respectvol met peuters omgaan, zodat zij een gezonde kijk op het leven kunnen ontwikkelen?

Wat jonge kinderen tijdens hun peuterjaren over zichzelf en hun wereld leren, zal effect hebben op de rest van hun leven. De visie van het dagverblijf richt zich op het ontwikkelen en communiceren van echt respect voor elke peuter.
In dit boek wordt de lezer voor uitdagende vragen gesteld:

Wat voor leven willen we echt voor onze kinderen? Hoe willen we dat ze zich voelen over zichzelf? Hoe worden hun groei en welzijn beïnvloed door wat wij doen?

Dit boek is uitermate geschikt voor ouders en mensen die professioneel met peuters werken die met respect kinderen zich willen laten ontwikkelen. Leuk is, dat het geschreven is vanuit de praktijk van een kinderdagverblijf. Deze week kwam juist in het nieuws, dat niet alle leidsters van kinderdagverblijven op een sensitieve manier met agressie of angsten bij peuters omgaan. Dat geldt dus in elk geval niet voor het kdv waar deze auteur het over heeft!

Lees ook:Mijn eerste atlas Ontdek de wereld door de ogen van baby’s en peuters
Lees ook:Ouders evalueren kinderen anders
Lees ook:Nieuw: ANWB Kinderatlas Reis rond de wereld
Lees ook:Werkende moeders gelukkiger
Lees ook:Amerikaans opvoedboek voor overbeschermende ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>