Mindful ouderschap op de Eckhart Tolle manier

Iedere ouder wil zijn of haar kinderen natuurlijk zo goed mogelijk opvoeden:  vol liefde, aandacht en geduld. Maar in de praktijk valt het niet mee om altijd maar kalm en begripvol te blijven. Van dreinende peuter tot opstandige puber: iedere leeftijd brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Susan Stiffelman geeft in Opvoeden in het NU praktische oefeningen en tips om op een andere, meer mindful manier met kinderen om te gaan. De basis is van Eckhart Tolle: wees in het nu en heel bewust bij je kinderen.

Ouderschap als spirituele oefening
Kinderen houden je een spiegel voor, een dijk van een cliché, maar daarom niet minder waar. Zodra je dat erkent, kun je je eigen onbewuste patronen gaan herkennen én overwinnen. Opvoeden in het NU laat ouders zien hoe zij het ouderschap op deze manier kunnen transformeren tot een spirituele oefening. Susan Stiffelman en Eckhart Tolle dragen strategieën aan die helpen om bewuster om te gaan met de ups en downs die opvoeden nu eenmaal met zich meebrengen.  Ze beschrijven de kwaliteiten die je als ouder nodig hebt om kinderen op te voeden tot volwassenen die bewust, zelfverzekerd en zorgzaam zijn. En leren je uiteindelijk de praktische hulpmiddelen die zij aanreiken te gebruiken om op te voeden in het NU, door te antwoorden met flexibiliteit en bewuste keuzes in plaats van te reageren uit frustratie, woede of angst. Het boek staat vol tips en oefeningen die je direct en makkelijk kunt toepassen. Ook de vele en herkenbare praktijkvoorbeelden maken het boek toegankelijk.

Over ‘Een Eckhart Tolle Uitgave’
De kracht van het Nu staat al sinds de verschijning 15 jaar geleden op eenzame hoogte in de bestsellerlijsten. Wat voor veel mensen echter moeilijk blijft, is hoe zij de inzichten van Eckhart Tolle kunnen vertalen naar het dagelijks leven. De serie Een Eckhart Tolle Uitgave geeft handvatten om dit wel te doen. Opvoeden in het Nu is het eerste deel in de serie. In ieder deel heeft Eckhart Tolle een flink aandeel in redactie en voorwoord.

Over de auteurs
Susan Stiffelman is opvoeddeskundige met een eigen praktijk en veelgevraagd spreekster in de VS. Eckhart Tolle is bestsellerauteur van onder andere De kracht van het Nu  en  Een nieuwe aarde.

Opvoeden in het Nu, kinderen grootbrengen met rust en aandacht |Susan Stiffelman & Eckhart Tolle € 19,99 | 288 blz. | ISBN 9789020212204 | Verschijnt 27 oktober 2015

Lees ook:Als je kind opvliegend en temperamentvol is…
Lees ook:Altijd mindfulmama – Praktische mindfulness voor iedere situatie
Lees ook:Het moeder/zoon handboek: onmisbaar als je een jongen opvoedt!
Lees ook:Moeders: te druk (in je hoofd)? Help jezelf online!
Lees ook:Ontdek het met de Kidskompas app Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>