Kinderen hebben baat bij getrainde ouders

Training voor aanstaande ouders blijkt niet alleen goed voor henzelf te zijn, maar ook voor hun kindje, aldus onderzoek van Penn State University. Deze universiteit ontwikkelde een training voor aanstaande ouders. Het doel hiervan was oorspronkelijke mentale voorbereiding op de komst van een kindje door stress en angst te verminderen. De effecten werden geanalyseerd door deze te vergelijken met een groep die geen training volgde. Het bleek niet alleen een positief effect op de mentale gezondheid van de ouders te geven, maar ook op de baby zelf. Baby’s wier moeder ouderschapstraining hadden gevolgd, waren minder vaak te licht. Ook hoefden moeder en kind gemiddeld een stuk minder lang in het ziekenhuis te blijven. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 798 ouders. Eerder studies lieten al zien dat kinderen er op latere leeftijd baat hebben als hun ouders ouderschapstraining hebben gevolgd.

Lees ook:Corrigerende tik maakt kinderen dom(mer)
Lees ook:Ouders van kinderen met stoornis hebben slechte weerstand
Lees ook:Eén op drie moeders zou liefst bij kinderen blijven
Lees ook:Nick & Simon meest populair als vaders
Lees ook:Het loopt storm op de zomercursus tegen pesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>