Hoe zit het nu echt? Boek over zwanger zijn!

Er gaat een heel nieuwe wereld voor je open als je zwanger bent. Naast praktische problemen zoals de aanschaf van die peperdure kinderwagen ontvouwt zich ook de wereld van babyprietpraat: een mengeling van bakerpraat, goedbedoeld advies en folklore, die door familie, vrienden en zwangerschapsboeken wordt aangedragen. Het houdt toekomstige en kersverse ouders hartstochtelijk bezig. Kloppen deze verhalen? Doen we het wel goed?  Deborah Alfarez verlost (aankomende) vaders en moeders van al deze onzekerheden tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Stuk voor stuk worden feiten en fabels bij de kop genomen en wordt eens en voor altijd beslist of het inderdaad feiten of toch spreekwoordelijke bakerpraatjes zijn. Hoe zit het nu echt? geeft luchtig maar haarscherp de wetenschappelijke stand van zaken rond de fascinerende wereld van voortplanting en zwangerschap.

Kun je het geslacht van je baby bepalen door het moment waarop je seks hebt?

Zijn kinderen die borstvoeding hebben gehad later gezonder en slimmer?

Dr. Deborah Alfarez (1975) is medisch bioloog en moeder van twee kinderen. Ze publiceerde eerder wetenschappelijke artikelen, en wil met Hoe zit het nu echt? ouders op wetenschappelijk verantwoorde wijze bijstaan in hun turbulente leven met een baby.

Hoe zit het nu echt?
Paperback, ca. 200 pagina’s
Prijs: ca. €17,95
ISBN: 978 90 351 4296 1

Lees ook:Ouders laten baby zelf geslacht bepalen (filmpje!)
Lees ook:Hartproblemen moeder geeft grotere kans op een dochter
Lees ook:Nieuwe zwangerschap helpt niet bij verwerking miskraam
Lees ook:Je kunt als zwangere maar beter voldoende vitamine-D hebben
Lees ook:Liever een jongetje? Of toch een meisje? Je bestelt het in België!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>