Vaders vaker contact met zoons dan dochters na scheiding

Papa’s die voor een scheiding actief betrokken waren bij de opvoeding, houden vaker contact met hun kind na de breuk, aldus Brits onderzoek. Er is daarnaast vaker contact met zoons dan met dochters. Geld speelt ook een grote rol. Zo komen kinderen vaker bij vader over de vloer als hij een extra kamer in zijn huis heeft. Acht op de tien vaders die weggingen bij het gezin toen het kind drie jaar oud was, had gedurende die periode nog enige vorm van contact. Dat werd negen op de tien als het kind ouder dan drie was toen de scheiding plaatsvond.

Toen de kinderen elf jaar oud waren bleek drie op de tien het contact met vader volledig verloren te zijn. Dat vind ik een bizar getal. Ongeveer twee op de tien zag vader af en toe, maar minder dan elke week. Een kwart zag hem meerdere keren per week. Het onderzoek wijst eveneens uit dat de vrouwen een grote daling in hun zelfvertrouwen ervaren na de breuk. Ze denken daarna veel slechter over hun opvoedvaardigheden dan de vrouwen die in een relatie bleven.

Moeders mentale gezondheid herstelt zich wel weer, maar de studie toont aan dat de vrouwen die al langere tijd gescheiden zijn geen hoger zelfvertrouwen hebben dan vrouwen die pas net weer alleen zijn.Of de vader wel of niet in contact blijft met de kinderen maakt geen verschil voor de manier waarop de vrouw haar eigen opvoedvaardigheden beoordeelt. Er is volgens de onderzoekers een ‘overduidelijke link tussen de scheiding en de klap die het zelfvertrouwen krijgt als het aankomt op de opvoeding’.

Lees ook:Vriendschappelijk scheiden zou nauwelijks voordelen voor kinderen hebben… YEAH RIGHT!
Lees ook:35.000 kinderen maakten in 2007 een scheiding mee
Lees ook:Vader wil meer tijd voor de kinderen
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders blijven vaker zitten
Lees ook:Steeds meer kinderen lijden onder gescheiden ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>