Kinderen net zo dol op vaderdag als op moederdag

Kinderen vinden het vieren van vaderdag (62 procent) bijna net zo belangrijk als het vieren van moederdag (65 procent), zo is gebleken uit onderzoek van Groupon. Samen tijd doorbrengen of een activiteit ondernemen is een populair cadeautje voor vaderdag. Zo’n 11 procent van de kinderen onderneemt normaal nooit een activiteit met hun vader, tegenover 5 procent die nooit iets met hun moeder onderneemt. Populaire om met de vader te doen zijn uit eten gaan (70 procent), een weekendje weg (36 procent) en een wandeling in de natuur maken (32 procent). Winkelen of naar een kroeg gaan doen de ouderde kinderen liever met hun moeder. Voor de vaders wordt iets minder geld uitgegeven dan voor de moeders. 5 procent van de kinderen wil meer voor hun moeder uitgeven, tegenover 2 procent die meer voor hun vader wil uitgeven.

Lees ook:Vaderdag niet zo populair als moederdag
Lees ook:Papa’s leggen het af tegen moeders als het gaat om vader/moederdag
Lees ook:Wat vader wil met vaderdag? Lekker niksen!
Lees ook:Kinderen zien vader minder na scheiding ouders
Lees ook:Vaders vieren vaderdag vooral voor de kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>