Opvoeding kinderen vaak anders dan je eigen opvoeding

Ruim vier op de tien ouders willen hun kinderen anders opvoeden dan dat zij zelf zijn opgevoed. Bijna driekwart van de Nederlanders zegt iets gemist te hebben in de eigen opvoeding, waarbij het niet uiten van emoties vaak genoemd wordt, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van uitvaartverzekeraar DELA. Normen en waarden zijn voor acht op de tien Nederlanders het belangrijkste dat ze van hun ouders hebben meegekregen. Manieren (58 procent) en omgaan met geld (41 procent) volgen op de tweede en derde plaats. Wat zou jij anders doen dan je eigen opvoeding? Bij ruim één op de vijf gezinnen wordt binnen de familie van generatie op generatie iets tastbaars doorgegeven. In de meeste gevallen gaat het om juwelen en sieraden, zoals ringen, horloges en kettingen. Verder komt het redelijk vaak voor dat baby’s in wiegjes slapen waar hun ouders of grootouders ook in hebben gelegen. Antieke meubels en kunst gaan eveneens geregeld over van ouder op kind. Niet-tastbare herinneringen worden verreweg het vaakst doorgegeven. Daarbij gaat het meestal om het vertellen van verhalen (78 procent).

Lees ook:Corrigerende tik weer ‘terug op de kaart’
Lees ook:Wij liegen maar liefst 3000 keer tegen onze kinderen!
Lees ook:Kwart ouders vindt opvoedcultuur te soft geworden
Lees ook:Financiele opvoeding kinderen meer en meer belangrijk
Lees ook:Heel veel ouders sparen voor de opleiding van hun kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>