Handboek Mindful Ouderschap brengt balans

Een bewust, mindful en ontspannen gezinsleven – welke ouder droomt daar niet van? In de praktijk van overvolle agenda’s en schipperen tussen on- en offline tijdsbesteding hebben we vaak te weinig aandacht voor onze kinderen. Jon & Myla Kabat-Zinn geven ouders balans en richting met hun Handboek Mindful Ouderschap, delen hun eigen ervaringen (ze hebben drie kinderen) en bieden oefeningen voor bewuster ouderschap. Het boek verschijnt begin april, tegelijk met hun komst naar Nederland. Alle fasen van de opvoeding passeren de revue in dit boek: van de zwangerschap tot de kleuterjaren, van het begin van de schooltijd tot de puberteit, en ten slotte de volwassenheid. Bewuste betrokkenheid begint volgens de auteurs bij ouders die groeien in zelfkennis en bewustzijn. Deze inzichten brengen je dichter bij jezelf én bij je kinderen. De auteurs besteden daarom veel aandacht aan de emotionele, intuïtieve en persoonlijke kant van het ouderschap.Mindful ouderschap begint dus bij de ouders zelf en dat maakt dit handboek uniek in zijn soort. Het maakt je bewust van de aandacht, openheid en wijsheid die je geeft aan je kinderen. Tijdens de beoefening ontdek je dat innerlijke discipline en verschillende meditatievormen grote voordelen bieden voor kinderen en ouders. Je krijgt hiervoor verschillende oefeningen om direct in praktijk te brengen.

Myla & Jon Kabat-Zinn komen samen naar Nederland om geïnterviewd te worden over hun boek. Daarnaast geeft Jon op dinsdagavond 21 april een publiekslezing in Amsterdam: ‘Mindfulness in everyday living. Living your life as if it really mattered.’ De kaartverkoop verloopt via Inspirerend Leven.

Jon Kabat-Zinn (1944) is een Amerikaanse wetenschapper en de grondlegger van de westerse mindfulness. Hij is gespecialiseerd in de toepassing van mindfulnesstechnieken in de gezondheidszorg en in het dagelijks leven. Hij en zijn vrouw Myla kregen drie kinderen, die inmiddels volwassen zijn. Myla deed haar expertise over mindful ouderschap deels op in haar werk als vroedvrouw.

Informatie over de boeken:
- Handboek Mindful Ouderschap | Myla & Jon Kabat-Zinn | 416 pagina’s |ISBN 9789021559049 | Prijs: € 29,99
- Eerder verschenen bij Kosmos: Waar je ook gaat daar ben je | Jon Kabat-Zinn | 256 pagina’s | Prijs: € 19,99

Lees ook:Altijd mindfulmama – Praktische mindfulness voor iedere situatie
Lees ook:Mindfulnessboek voor kinderen en ouders internationaal succes
Lees ook:Mindful ouderschap op de Eckhart Tolle manier
Lees ook:Kleine baby’s, prille ouders
Lees ook:Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Handboek Mindful Ouderschap brengt balans

  1. Caroline

    Wist je al dat Jon and Myla naar Nederland komen? Misschien leuk om aan hun workshop ‘Mindfull Parenting’ mee te doen: http://mindfulnesscongres.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>