Ouders uitkering? Dan het kind later vaak ook…

Kinderen die opgroeien in een gezin dat moet rondkomen van een uitkering hebben later, ongeacht hun opleiding, vaak ook een uitkering. Dat is een droevig vooruitzicht. Ook zijn ze rond hun dertigste jaar vaak lager opgeleid dan hun leeftijdsgenoten, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) die woensdag bekend werden gemaakt. Volgens het CBS kan dat komen door meerdere oorzaken, zoals erfelijke aanleg of door waarden en normen die iemand meekrijgt tijdens zijn opvoeding.Kinderen zijn het hoogst opgeleid en het vaakst werkzaam als tijdens hun jeugd een of beide ouders werkten, aldus het CBS. Kinderen van tweeverdieners hebben later veelal een hoog opleidingsniveau.

Lees ook:Verbondenheid
Lees ook:Opvoeding kinderen vaak anders dan je eigen opvoeding
Lees ook:Opvoeden doe je zo
Lees ook:De K-test
Lees ook:Het hanggedrag van je kinderen komt misschien wel door jou!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>