Heel veel ouders sparen voor de opleiding van hun kinderen

Ruim acht op de tien ouders sparen voor hun kinderen. Bijna de helft spaart specifiek voor een studie of opleiding. Dat is een goede zaak! Het is gebleken uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS onder 1.087 ouders met een of meerdere kinderen tussen de nul en zes jaar.Uit berekeningen van Nibud blijkt dat ruim 50.000 euro nodig is om een vierjarige studie en het levensonderhoud van een kind dat op kamers gaat te financieren. Slechts 1 procent van de ouders verwacht dit bedrag bij elkaar te krijgen voor de achttiende verjaardag.Bijna een op de vijf ouders verwacht 2.500 tot 5.000 euro te hebben gespaard; 29 procent verwacht een spaarbedrag tussen de 5.000 en 10.000 euro. Ruim een kwart verwacht per kind 10.000 tot 20.000 euro apart te hebben gelegd. Als oplossing wil een kwart van de ouders zelf een lening afsluiten of bezuinigen op eigen uitgaven aan bijvoorbeeld vakanties, uitgaan en kleding. Bijna acht op de tien ouders verwacht dat de studiekosten verder zullen stijgen voordat hun kind achttien is.

Lees ook:Echtscheiding en kinderen
Lees ook:35.000 kinderen maakten in 2007 een scheiding mee
Lees ook:Kinderfeestjes zijn big business: 220 miljoen euro per jaar
Lees ook:Opvoeding kinderen vaak anders dan je eigen opvoeding
Lees ook:Helft ouders blij dat kind weer naar school gaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>